Sidor

måndag 6 februari 2012

Nytt omöjligt uppdrag!


Bäst på bio just nu, i varje fall om man längtar efter att bli underhållen och få sig en rejäl dos action, är nya Mission: Impossible. Helt klart den starkaste i serien hittills och det ser också ut att bli den mest framgångsrika av de fyra som gjorts.
För regin denna gång står Brad Bird som fram till denna rulle "bara" gjort animerade filmer som Järnjätten och Superhjältarna.
Bird har fått ihop en fantastiskt tajt, snygg och spännande actionrökare där Tompan är tillbaka i storform och svingar sig och gör stunts som får en att tappa hakan. Den mest kända och mest spektakulära scenen i filmen är när Cruise tvingas ut på utsidan av världens högsta byggnad i Dubai och klättrar uppåt från typ 130:e våningen. Snacka om svettig scen!



Filmen är för övrigt full av hisnande scener och action och man sitter som på nålar i stort sett under filmens alla 135 minuter.
Jämförelserna med Bourne och Bond- serien är oundviklig men M.I- filmerna har varit för ojämna och kommit med för långa mellanrum för att än så länge kunna ta upp kampen med de två B:na.
Däremot måste jag säga att jag hade roligare under detta uppdrag där vi hamnar inuti Kreml i Moskva, fortsätter till Dubai och tillslut hamnar i Indien än jag hade åt de två senaste Bond eller den senaste Bourne, som visserligen var mycket bra precis som de två andra innan, men underhållningsvärdet är betydligt högre i Mission: Impossible.

Cruise, som alltid ger ett proffsigt intryck och alltid ger 120%, levererar till fullo och verkar trivas nu när han är tillbaka hos filmbolaget som för ett par år sedan sparkade honom.
Med sig i filmen har han ett schysst gäng. Jeremy Renner som vi känner igen från Hurt locker och The town och som ska ta över efter Matt Damon i kommande Bourne Legacy, en ny side-kick som står för de mer humoristiska inslagen i form av Simon Pegg (Paul, Shaun of the dead, Hot fuzz, m,m) och för den kvinnliga färgringen står Paula Patton (Deja vu, Precious m,m).


Skurken då? Jo, vid det här laget vet väl alla att det är vår svenska stolthet - Micke Nyqvist som ger Cruise och hans gäng huvudvärk och får dom att springa och nästan resa jorden runt för att förhindra ett kärnvapenkrig.
Tyvärr får inte Nyqvist så mycket att jobba med, hans roll är rätt begränsad, väldigt liten dialog och han ger ett ganska så svagt intryck. Men han har i varje fall en finalfight med Tompa och den scenen är grym. Spännande och häftig, som så mycket annat i filmen.





Bättre valuta för pengarna för du inte på bio just nu. Film ska ses på stor duk. I varje fall när den serveras som Mission: Impossible - Ghost Patrol.

GS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar