Sidor

lördag 8 december 2018

Systrar i stöten!

Bara tanken på Ocean´s 8 skänkte förhoppningar om god underhållning. Efter att filmen blev en realitet och man fick se ensemblen , då var det liksom klart. Vad kunde gå fel?  Resultatet;  en kriminellt underhållande film. En idiotsäker stöt, eller? Ja, onekligen är det så. Allt är supersnyggt, smart, roligt och lekfullt. Jag hade jättekul båda gångerna jag såg den här filmen. Ocean´s 8 är en skön påminnelse om hur kul det kan vara med film!

Rollbesättningen ingjuter verkligen stjärnstatus och verkligen girl-power.
Hade Ocean´s 8 varit gjord om inte för #Metoo?

Kanske , kanske inte. En liknande kvinnlig spinoff har vi ju sett tidigare, då innan #Metoo, i form av Ghostbusters (2016).

 Anne Hathaway är briljant här, likaså Cate Blanchett. Och då har vi inte ens nämnt Sandra Bullock!
 Sandra Bullock har under de senaste åren genomgått en häpnadsväckande transformation. Hon har gått  mot en stigande form i sin karriär. Det har förändrat bilden av henne och hon har fått en tyngre status än tidigare. Detta färgar av sig på filmen.  Hon glänser och stortrivs i rollen som Debbie Ocean (syster till George Clooneys karaktär, Danny Ocean) som precis avtjänat ett längre fängelsestraff.


Hon har egentligen bara ett enda fokus. Att hämnas på sitt ex som fick henne in bakom galler. Debbie vet hur hon ska göra. Hon samlar ihop kompetens i form av ett gäng omaka kvinnor. De planerar in i minsta detalj en kupp mot den årliga Met-galan i New York. Under galan kommer nämligen Debbies ex medverka på en större middag med flera fashionabla gäster. Vid sin sida har han en snobbig skådespelerska (Anne Hathaway) som bär ett smycke värt flera miljoner. Ett lovligt byte för Debbie Oceans brokiga skara "systrar". TA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar