Sidor

lördag 7 juli 2018


Fredagen den 13:e är inte ett datum som avskräcker initiativtagarna till ny-öppningen av den gamla biografen Capitol som första gången invigdes 1926 och lades ner 1985.
Bion, som är belägen i Vasastan, har nu utrustats med alla tänkbara nymodigheter, som 4K- projektorer och möjlighet att visa både digital och analog film, och förutom att hela lokalen har rustats upp och samtidigt fått behålla mycket av originalinredningen À la art deco 20-tal, så kan man både dricka och äta lättare mat i de två salongerna som erbjuds.


Ett gäng filmdistribuerande filmentusiaster lyckades tillsammans med hjälp av s.k. crowdfunding (privatpersoner som bidrar med pengar till ett projekt) sparka igång den här kulturgärningen och bygget kunde starta 2016. Och nu, fredagen den 13:e juli, så kan äntligen dörrarna öppnas och den röda mattan rullas ut för ett projekt som haft mycket strul längs vägen, men som nu äntligen får se dagens ljus!

Nya filmer och klassiker ska samsas i salongerna och meningen är att bion ska bli ett alternativ till dagens lite monopol-aktiga utbud som råder på biomarknaden idag.

För mer info, gå in på länken!



Nyöppning för Bio Capitol

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar