Sidor

lördag 16 februari 2019

Enastående Malek i rörande livsöde

Bildresultat för bohemian rhapsody film

BOHEMIAN RHAPSODY brittisk-amerikansk film i regi av Bryan Singer.
Medverkande: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy,
Joseph Mazzello, Aidan Gillen och Mike Myers.
Speltid: 2 timmar 14 minuter
Betyg: SA SA SA

Det har talats länge om Rami Malek som storfavorit bland årets Oscarsnomineringar. Han är nominerad för Bästa manliga huvudroll för filmen Bohmemian Rhapsody. Det återstår väl och se om han får hålla tack-tal den 24 februari. Oavsett hur det än går, så kan ingen ta i från honom den enastående rollprestationen, han gör som Queen-sångaren Freddie Mercury.

Filmen berättar om hur han kämpar med utanförskap i ett konservativt och rasistiskt Storbritannien under 70 och 80-talet. Han säger också inför 1985 års Live aid spelning inför sina bandkompisar: "Jag bestämmer själv vem jag vill vara. Ingen annan."  Mercury var då allvarligt sjuk i AIDS. Tidningarna skrev flera spaltmeter om sångarens okända sjukdom och de spekulerades vilt om hur många älskare han hade osv.

Bildresultat för bohemian rhapsody film

Man behöver inte vara Queen-vurmare eller ens brinna rockmusik för att uppskatta en film som Bohemian Rhapsody. Det är både rörande och gripande att följa historien om en komplex, oberäknelig man som brottades med homosexualitet och invandrar-bakgrund. Hans föräldrar  kom från Pakistan och det var inte sällan som han kallades för "Paki" av elaka röster på stan.

Den komplicerade kärlekshistorien mellan Mercury och Mary Austin (Lucy Boynton) känns genuin och bidrar till filmens svärta. Hon var hans livs kärlek, men ändå kunde de inte leva tillsammans. Kan det bli mer deppigt? TA


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar