Sidor

onsdag 19 januari 2011

Noomi & Ridley




Nyheten om att vår senaste Hollywood-export, Noomi Rapace, blev den första skådis att skriva på för Ridley Scotts nya science-fiction film Prometheus är både stora och roliga nyheter.

Inte bara för att projektet är av gigantiska mått, vi pratar ändå om Ridley Scott och då handlar det alltid om fet budget och biffig apparat runt omkring. Inspelningarna ska börja i mars i den klassiska studion Pinewood studios utanför London där de flesta Bond-rullar spelats in och även filmer som Alien. Det är också första sci-fi rullen för Scott sedan just Alien och från början var det tänkt att Scott skulle göra två s.k. prequels till Alien-filmerna, men nu har alltså planerna utvecklats till en helt ny story fast som, enligt Scott, kommer ha beröringspunkter med Alien-universumet.

Bara det att Scott ska ge sig ut i rymden igen är nog för att man ska börja dreggla. Ok för att det inte blir en eller två förfilmer till Alien- sagan, men det här kanske blir ännu mer spännande och att vi kommer ha en svensk skådis i en av huvudrollerna gör ju inte saken sämre.



För vår svenska Noomi ser de närmaste åren ut att bli omtumlande och kan förvandla henne till en av de nya, största stjärnorna over there. Med filmer som Sherlock Holmes 2 och Prometheus finns inget som tyder på något annat och faller allt väl ut är detta nog bara början på en framgångsrik Hollywood-karriär för Rapace.

Både amerikanska recensenter och även Scott lär han uttryckt en viss likhet mellan den unga Sigourney Weaver och Noomi Rapace och sämre jämförelser för Noomi finns det ju...


Rykten gör också gällande att Rapace kan få sällskap av Angelina Jolie och Charlize Theron. Låter ju nästan för bra för att vara sant...

GS.

Läs mer om Prometheus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar