Sidor

onsdag 27 mars 2013


Den unga Securitas-vakten Eva (Malin Crépin, STRÅLANDE) lever dubbelliv. På ytan lugn och skötsam, med hund och arbete. I hennes inre kokar det. Vid varje tillfälle som ges, på raster, tänder hon på, med heroin. Hur länge kan hon leva så här utan att bli avslöjad?

En kväll träffar hon polisen Erik (Joel Kinnaman). De blir förälskade. Men kan kärleken övervinna allt? Kan kärleken till varandra vara starkare än kärleken till drogen?     

Karin Arrenhenius (i dagarna aktuell med filmen Faro) har skrivit manus till filmen I skuggan av värmen (2009). Det är en kraftfull historia om glappet mellan vilka vi är och vilka vi förväntas vara. Dubbelliv görs ofta bra på film. Half Nelson (2005) med Ryan Gosling som lärare/narkoman är ett annat gott exempel.
 
 
Malin Crépin (spelar reportern Annika Bengtzon i bl a Liza Marklund filmatiseringen Studio sex) fick se sig slagen av Naomi Rapace (för Män som hatar kvinor) på Guldbaggegalan 2010 i kategorin ”Bästa kvinnliga huvudroll”. Om det verkligen var rätt, kan man tvista länge om. Jag har nog inte sett starkare rolltolkning i svensk film än Crépins. TA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar