Sidor

fredag 11 oktober 2013

Roligaste filmen i år



Måste erkänna att det är inte varje dag jag sitter och ser en Judd Apatow (På Smällen, 40 year old Virgin) komedi. Överraskar mig själv när jag hyr hans senaste This is 40. Paret Debbie (spelas av Apatows hustru Leslie Mann) och Pete (Paul Rudd) fyller båda 40. De hanterar det på olika sätt. Han ställer till med brakfest. Hon ljuger till och med hos doktorn och påstår att hon är "bara" 38.

Paret har hamnat i en smärre kris. De håller på att förlora huset. Barnen hatar varandra. Hela tiden ska det bråkas om småsaker. Pete behöver sluta att småäta och måste komma i form anser den vältränade Debbie.


Pete  jobbar på ett musikbolag och försöker hjälpa den bortglömde brittiska pubrockaren Graham Parker (spelar sig själv) tillbaka. Allt kunde bara gå bättre.


Debbie driver en klädesbutik och börjar misstänka att en kollega stjäl större delen av dagskassan....

Känns nästan överflödigt att skriva att This is 40 är antagligen det roligaste jag ser i år på både bio och dvd. Smart, fräckt , charmigt , väldigt amerikanskt (på gott och ont) och garvvänligt, om än lite för lång. Paul Rudd (Anchorman) är visserligen gapig och urflippad men emellanåt liknar han ett komiskt geni. Leslie Mann (The Bling Ring) har utmärkt komisk tajming. Älskar scenen då Pete anklagar henne för att hon gjort honom till Art Garfunkel. Gillar också scenen då paret ska bråka inför barnen om vad som är bra musik. Han spelar Alice in chains och säger att det är "musik från hjärtat". Barnen inklusive hans hustru är uttråkade. "Musik ska ju vara kul" säger Debbie. I nästa klipp dansar hon förtjusande till Lady Gaga.  Och så där håller det på. This is 40 håller dig stundtals nära till skratt. Strålande biroller av John Lithgow, Albert Brooks (Drive) och Megan Fox. TA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar