Sidor

måndag 14 februari 2011

Adam Sandler


Jag måste försvara Adam Sandler. Varför försvara? Jo, men det känns som om han har ett ganska dåligt rykte, många menar att hans filmer bara är dumma och bullriga och fulla av under-bältet humor. Det må så vara, men jag erkänner: Jag gillar Adam Sandler. Tycker han är rolig. Kan inte riktigt förklara vad det är som gör honom rolig. Men han har någon form av komisk timing och just det där att han pendlar mellan att bli arg och att vara barnslig och snäll blir ofta rätt så skoj.

Den senaste Sandler- rullen på dvd är The Grown Ups där han tagit med sig sina polare (David Spade, Rob Schneider, Kevin James & Chris Rock) till ett hus vid vattnet för att ha kul över en helg. Ingen märkvärdig sak, inte alls, men en smårolig, underhållande, grabbig och väldigt amerikansk film vilket förstås innebär att det finns en moralitet inbakad i allt det gulliga och nojsiga.
Om man orkar vara kritisk mot Grown Ups så är det väl t ex att på omslaget syns alla manliga stjärnorna och deras efternamn står högst upp. Nedre delen av omslaget syns tjejerna, fruarna, flickvännerna. Salma Hayek, Maria Bello & Maya Rudolph, men deras namn finns inte med. Det är en grabbfilm. Punkt slut.
Om några veckor är Sandler åter aktuell på vita duken då den romantiska komedin Min Låtsasfru (Just Go With It) har premiär, en remake på Kaktusblomman som Goldie Hawn slog igenom med 1969. Den här gången lirar han mot Jennifer Aniston som verkar vara med i allt just nu.

Just det, Rob Schneider ska ju börja stå-uppa igen! Tydligen höll han på med det när han var yngre, nu ska han tillbaka till rötterna och uppträder på Göta Lejon i maj. Men där går gränsen, Schneider är inte så kul och jag tvekar att hans stand-up show kommer bli någon höjdare. Seinfeld däremot på Globen i sommar, det kan bli en klassiker...

GS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar