Sidor

måndag 25 juli 2011

Förtroendet för Roger Moore som Bond rasar. Det visar flera opinionsmätningar som gjorts på senare tid. Flera Bond-vetare säger samma sak. De tror att tappet har klart ett samband med att en svensk tv-kanal visar Roger Moores Bond-filmer under sommaren.


Moore uppfattas av flera väljare som arrogant, inte minst hans sätt att tala i rutan. Hans humor kommer heller inte längre till sin rätt. Förr ville man se hjältar kommentera skurkar eller skämta efter slagsmål och jakter. Idag anses det som bara larvigt. Tiderna har förändrats.



Däremot ökar stödet för George Lazenby. Detta är anmärkningsvärt med tanke på att australiensaren Lazenby bara gjorde en Bond-film (I hennes majestäts hemliga tjänst). Men det tycks gynnat honom.
Lazenby har erövrat ett slags martyrskap bland väljarna. Flera känner sympatier för honom eftersom han sparkades efter en enda film.


Sean Connery backar en aning, och det förklaras med att hans filmer har åldrats negativt (inte minst första filmen, Dr No, 1962). Pierce Brosnan och Timothy Dalton ligger i oförändrat läge. Dem bägge anses goda och trygga i rollen men deras filmer(Tomorow never dies respektive Iskallt uppdrag) saknar profil.

Daniel Craig är näst störst i mätningarna. Han går hem bäst bland kvinnliga väljare i storstäderna. Experter tror att hans popularitet snart kommer dala, eftersom han är beroende av att göra flera filmer. För tillfället står Bond-produktionen stilla.


TA

1 kommentar: