Sidor

måndag 19 juli 2010

Dem ska ha all tid i världen

Bond öppnar bildörren och säger i "It was Blofeldt", men han får inget svar.
Hans nyblivna hustru Tracy (Diana Rigg) har skjutits ihjäl. Och inte ens slöjan kan dölja skadorna i ansiktet och blodet som rinner ifrån hennes panna.
En motorcykelpolis stannar och frågar Bond om allt är i sin ordning. Ex-Agenten håller om sin Tracy och säger att hon vilar, hon är trött efter allt ståhej. Och han kysser henne och säger svagt Vi har all tid i världen. All tid i världen.

Och med risk för att vara tjatig.
Scenen som jag beskriver ovan är ifrån I hennes hemliga tjänst (1969).

En film som  förtjänar all tid i världen.
Och det är den enda Bondfilm som får uppta all min tid i världen.



Det är den klart mörkaste och romantiska delen i hela serien, vilket också färgade av sig på George Lazenbys öde. Här gör han sin enda Bond-roll någonsin. Han tackade tydligen nej till att göra flera Bond-filmer.

Hans eftermäle har dock inte varit nådigt. Åtminstone inte i Bond-kretsar. Utskälld, bespottad, hatad och hånad.



Den australienska ex-modellen, som gjorde karriär innan Bond med reklam för kalsonger och raklödder gick efter Bondfilmen ordentligt ned sig. Han fick inga roller (James bond Agent 007, nr 9, 1988).
Lazenby reste till Spanien och söp ner sig. Han var nära på att dö.

Men under 70-talet vänder det. Lazenby får beröm för en filmroll i Unverisal soldiers (1971) och inte nog med det, han träffar sin fru Chrissie Townsend som han sedan får två barn med.

Idag lever han i ett andra äktenskap, ihop med f d tennisstjärnan Pam Shriver.


Till sist, paret Diana Rigg och George Lazenby i filmen I hennes majestäts hemliga tjänst är njutbart att skåda. Men det var långtifrån frödjfullt under inspelningen om man ska tro Diana Rigg. Hon tyckte att Lazenby var stöddig och tvär. Något som Lazenby också har erkänt på senare år, att all uppmärksamhet steg honom åt huvudet.
TA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar