Sidor

tisdag 27 juli 2010

James Bond blir Mikael Blomkvist

"Mikael Blomkvist"

Igår blev det klart vem som kommer att spela Mikael Blomkvist i den amerikanska versionen av Stieg Larssons bästsäljare Män som hatar kvinnor. Daniel Craig, James Bond- stjärnan som i och med att den nya planerade Bondfilmer lagts på is, plötsligt fått lite tid över, ska alltså axla Michael Nyqvists mantel medan rollen som Lisbeth Salander fortfarande inte är klar.

Där verkar det stå mellan Twilight- stjärnan Kristen Stewart, Ellen Page (nu aktuell i Inception), Keira Knightley, Mia Wasikowska (Tim Burton's Alice i underlandet) och en för mig okänd tjej Rooney Mara, född -85 och aktuell i David Fincher's nya The Social Network om Facebook. Men namn försvinner och nya kommer till hela tiden och ryktesspridningen är stark runt denna hypade film. Enligt vissa källor, som t ex IMDB.com så blir Lisbeth Salander klar nästa vecka.



Regissören är klar sedan tidigare, David Fincher (Fight Club, Se7en, m,m) och inspelningen drar igång i höst i bland annat Sverige, troligen Stockholm.

Jag hade hellre sett Craig i en ny Bond-rulle då jag varken har läst Stieg Larssons böcker och bara sett Män som hatar kvinnor (som i och för sig var riktigt bra) och en viss skepsis finns ju där, mycket för jänkarnas fabläss för dessa eviga remakes och uppföljare.

David Fincher


Men visst känns det lite spännande átt Stockholm eventuellt får besök av en amerikansk stjärnfylld storproduktion till hösten?

GS.

1 kommentar:

  1. Jag blir mer pepp på den amerikanska versionen än att se om svenska originalet. Det blir liksom lite "farligare" med Finscher bakom rodret...Men visst hade man gärna sett Craig göra Bond en tredje gång.../t

    SvaraRadera