Sidor

lördag 21 augusti 2010

Mer underskattade skådisar - enligt Göran...

Det finns ganska gott om dem. De överskattade och de underskattade skådisarna. För många är det subjektivt förstås, men vi på AT fortsätter vår "quest" för att reda ut hur det ligger till. Egentligen. Eller i varje fall vad vi tycker...eller jag om man ska vara noga.

Adam Sandler - underskattad.
Faktiskt så är det så. För många är han symbolen för sexistisk, grovkornig och korkad humor men har man sett honom i filmerna Punch drunk love och Reign over me (Vänner för livet) så vet man att karln kan agera. Det finns en karaktärsskådis där inne nånstans, men Sandler verkar trivas bäst med att flamsa runt och vara lite laid back sådär. Jag tycker han är rolig.


Keira Knightley - underskattad.
Jag uppfattar henne som en underskattad skådis. Får ju mest publicitet för sitt utseende, sin ungdom och att hon har plutiga läppar. Men hon har ju inte nått den position som hon har bara på grund av sin look. Förutom Pirates- filmerna som hon tillsammans med Depp bär upp så är hon lysande i dramer som The Duchess, Doktor Zjivago och The Edge of Love och inte minst Försoning som kom här om året.
Tycker Knightley besitter star quality i kombination med ett utseende och en karisma som påminner om de stora forna kvinnliga filmstjärnorna. Med rätt rollval framöver har hon alla möjligheter att bli en av de största.
Herregud, hon är ju bara 25...



I Never let me go som kommer senare i höst, baserad på bok av den japanske bästsäljaren Kazuo Ishiguro (Återstoden av dagen, m,m) och manus av Alex Garland, lirar hon mot nya stjärnskotten Carey Mulligan (An Education) och Andrew Garfield (Red Riding - 1974) i ett drama regisserat av Mark Romanek (One Hour Photo). Kan bli väldigt bra.

Nu blev det ingen representant för de överskattade, men det får bli en annan gång!

GS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar