Sidor

lördag 22 februari 2014

American i titeln...


American Hustle är en av senaste årens mest hyllade filmer. Nu i helgen (21/2) fick den svensk premiär. Och den är favorit i årets Oscars-gala. Men något får mig att inte helt gå i taket. Okej, jag har inte sett filmen ännu så jag ska inte döma ut den helt. Men eftersom filmen har American i titeln blir jag genast misstänksam.  American Gigolo (1980) är kultförklarad, men vad minns man mer än att Richard Gere pluggar svenska och Blondies musik i filmen? Inte mycket.

American Psycho (2000) , nej Brett easton Ellis bok fick inget större filmiskt genomslag trots Christian Bales gigantiska porträtt av psykopaten Patrick Bateman.

American Gangster (2007) var en väldigt lååååååång och ospännande maffiathriller. Knappast någon stjärnsmäll som man hade väntat sig mellan Russel Crowe och Denzel Washington. Å andra sidan finns det rejält med motbevis. Ha American med i titeln kan också resultera i storverk som följande filmer: American Beauty (1999) , oemotståndliga American Teen (2008), skruvade American Splendor (2003) , starka American History X (1998). TA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar