Sidor

fredag 28 mars 2014


Funderade härom dagen vad som hände med Dirty Dancing-stjärnan Jennifer Grey. Hon som tillsammans med Patrick Swayze fick en hel värld och en hel generation att dansa igen. Något liknande hade inte inträffat sedan 70-talets dagar med filmer som Grease (1978) och Saturday night fever (1977).

Lika ledsen som jag blir av att jag inte längre äger någon Dirty Dancing tröja blir jag när jag googlar om Jennifer Grey. Hon går inte att känna igen.

Hon har tydligen gjort en näsoperation sedan ett antal år tillbaka. Bilden av henne har förändrats. Både på ett yttre och ett inre plan.

Jennifer Grey var knappast någon Bond-brud. Hon såg ut som många andra tjejer gjorde. Men ändå lyckades hon vinna den snygga killen. Hon var charmig som få, smart, söt, rolig, temperamentsfull och kunde vara tuff ( se bara i Fira med ferris från 1986 och scenerna med Charlie Sheen!). Nervösa glädjefnatt kunde hon fånga och gestalta på ett väldigt levande och okonstlat sätt (se även scener med Charlie Sheen i Fira med ferris och mängder av scener i Dirty Dancing).
I Röd Gryning från 1984 spelade Grey mot Sheen och Swayze för första gången. Här i sällskap med bland andra C Thomas Howell (Liftaren) och Lea Thompson (Tillbaka till framtiden)


Hon gav därför hopp till alla vanliga och osäkra tonårstjejer. Men vad händer när hon, förebilden, inte längre är nöjd med sig själv? Vad händer med hoppet och allt det hon stått för när hon börjar laborera med sitt utseende?

Jag vet inte huruvida det är sant. Men det sägs att Grey lär ha ångrat sin näsoperation. Det påstås också att hon klandrar operationen för ha förstört hennes Hollywoodkarriär. Efter Dirty Dancing har Grey bara varit med i mindre kända filmer och tv-produktioner (www.imdb.com). TA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar