Sidor

onsdag 16 november 2011

Viggo överraskade på Skype


Viggo Mortensen är aktuell i rollen som Sigmund Freud i David Cronenbergs lite svala A dangerout method. Filmen skildrar Carl Jung och Freuds vänskap och splittring. Efter visningen under Stockholms filmfestival (2011-11-15) händer dock ett smärre tekniskt mirakel. Mortensen finns med direkt från Madrid via Skype. Caroline Hainer intervjuar honom. Och så kommer det.

En av åhörarna avlossar frågan: "Kommer du arbeta en tredje gång med David Cronenberg?"


Ja , svarar Mortensen. Och han avslöjar till publikens stora glädje på Skandia,  att en uppföljare till Eastern promises (2007) är på gång. Han och Cronenberg har börjat samtalen kring "tvåan". Och han jämför filmen med Gudfadern i hur den slutade och öppnade vägen för en fortsättning.  TA 

3 kommentarer:

  1. Med tanke på hur fantastisk Eastern promises är så kanske det är lite naivt att jämföra en uppföljare med Gudfadern II men lyckas Cronenberg toppa sin första film då är han banne mig precis så bra som jag tycker att han är.

    Flumdrutt? Jag? ;)

    SvaraRadera
  2. Men visst hajar man till när han jämför filmerna med varandra? Gudfadern inger ju en viss respekt, eller hur?

    SvaraRadera
  3. Ja, absolut. Och då undrar jag ju om Cronenberg/Mortensen har hybris eller om han/dom vet nåt som vi inte vet om uppföljaren. Kan bli spännande det här :)

    SvaraRadera