Sidor

fredag 4 juni 2010

Rock n roll är inte oljud!

Rock n roll aint noise pollution, sjunger AC/DC på skivan For those about to rock och när titellåten från den plattan ekat ut och dimman lagt sig och ljudet av kanonerna fortfarande ringer i öronen kan man konstatera att de gjort det igen. AC/DC må vara gamla gubbar vid det här laget, men kan rocka som få och inte minst Angus Young är helt enorm! Runt 55 bast är han still going strong och imponerar otroligt i solot till Let there be rock, hans paradnummer då han i drygt 10 minuter springer ut på rampen bland publiken och får damp med gitarren och lirar så man får gåshud.

Stadion 3/6 2010


Man kan ha synpunkter på låtvalet ibland och bristen på någon slags förnyelse men samtidigt är just detta bandets signum och också något av charmen. De kör sitt race, rättar sig inte efter några trender eller böjer sig inte för marknaden eller publiken heller för den delen.
Ett tecken på bandets konservatism är väl att de inte finns på varken Itunes eller Spotify. De vill att att man ska ladda ner enstaka låtar med dom. AC/DC är ett albumband och än så länge funkar det, senaste plattan Black Ice som kom 2008 blev den näst mest sålda plattan i USA det året.

Gubbarna har nog mer att ge, tror inte det här var det sista vi såg av dom.

We salute you, AC/DC!

GS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar