Sidor

torsdag 20 augusti 2015

Det har börjat bli en ovana. Förväxlar filmerna Man of steal (2013) med Made of steal (1993). Den senare är en direkt på video historia med Charlie Sheen som en infiltratör polis bland ett motorcykelgäng typ Bandidos, ledda av Michael Madsen.
Sheens polis, Dan Saxon går som djupt in i uppdraget, och blir för bra i rollen som kriminella mc-knutte. Vem är han nu? Och vilken sida av lagen står han egentligen?

Det är en tvättäkta b-film med vad allt det innebär, men den har ändå en plats i mitt filmhjärta. Efter alla år som gått, kan jag ändå tänka på den ibland. Tänker kanske allra mest på scenen i filmen då vår hjälte frigör sig från oket som hans dubbelliv åsamkat. I ett område som tycks likna Mojaveöknen klär han av sig hela munderingen, utom sina skinnbrallor. Sträcker ut armarna mot skyn och sluter ögonen. Han är fri. Och polisbrickan vad gör han av den? Han är fri.
Och till tonerna  av The Bands gamla gitarrist och låtskrivare Robbie Robertsons Broken arrow får vår hjälte ny luft. Han kan nu äntligen andas igen.


Made of steal skvallrar om en tid då Charlie Sheen fortfarande försökte göra "seriösa" roller, idag har vi ju glömt bort att han faktiskt gjorde flera action/thrillers. Idag ser nog de flesta honom som en dåre och sorglig figur i skvallerpressen samt hans lilla komiska talang som finns i serien Two and a half men.

Det skvallrar också om saknaden av profiler som Michael Madsen. Finns det någon som är tuffare än honom?
Made of steel är regisserad av Larry Ferguson som tidigare skrivit manus till Jakten på röd oktober (1990), Highlander (1986) och Snuten i hollywood 2 (1987).
TA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar