Sidor

onsdag 8 juni 2016

Ibland tar man sig bara igenom filmer. Men vet inte riktigt hur det går till. Man bara gör det. Det känns meningslöst och slöseri med tid. Det får man leva med.
Man försöker febrilt hålla fast vid något. Desperat och förgäves försöker man se något , hänga upp sig på någon eller något i en film som känns överdådig. När vi talar om en film som Marseille (2014) blir det mest och beskåda stadsmiljöerna , men ironiskt nog har dem en ganska sparsmakad roll i historien.

Vad finns nu och göra? Jag bryr mig inte det minsta, nämligen, om intrigen. En gangster son , Alex återvänder till sin hemstad för och återuppta en kärleksromans med advokaten Katia. Alex är märkbart själsligt störd av tiden då han varit borta från Marseille. Han har ägnat några år som legosoldat i krigets Afghanistan...... I hemstaden är han ett jagat byte och frågan är vem kan han lita på? Gamla kamrater? Hans egen far?
Filmens stjärna heter Tchéky Karyo, och han känner ni igen från filmer som Nikita (1990) och en rad Hollywood blockbusters (Bad boys).... Han gestaltar här gangster-sonens far som har dragit sig tillbaka och driver en "olönsam bowlinghall"....Han blir den enda ljusglimten i det här sammanhanget....TA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar