Sidor

söndag 11 augusti 2013

Gordon-Levitt debuterar som regissör


I dramat Mysterious skin (2004) spelade Joseph Gordon-Levitt en sexuellt utnyttjad pojke som i vuxen ålder försörjer sig som prostituerad. I oktober har hans regisdebut Don Jon svensk premiär.

I filmen spelar han Jon. Han är vad andra skulle säga en "brudmagnet". Hans vänner kallar honom till med för "Don Juan". Han objektifierar allt i sitt liv, sin lägenhet, kyrkan, sin familj, sin bil och kvinnorna. Hans porrkonsumtion gör honom olycklig. När han försöker överträffa sexupplevelser efter den andra upptäcker han kärlek och lär sig hantera livets större läxor...

I övriga rollerna ser vi Scarlett Johansson , Julianne Moore och Tony Danza (tv-serien Vem är chefen?)

Trodde först att Don Jon var ett samhällskritiskt drama, om sexmissbruk, men Gordon-Levitt har i ett brev deklarerat att det är i först hand en komedi. "Don Jon är en komedi om hur män och kvinnor behandlar varandra och hur media som vi konsumerar kan skapa orimliga förväntningar på varandra".
http://ohnotheydidnt.livejournal.com/78240201.html

Hollywood reporter tycker att filmen känns "lite ensidig" och Gordon-Levitt "bjuder inte på några nyanser eller självreflektion i sitt porträtt av Jon".
http://www.hollywoodreporter.com/movie/don-jons-addiction/review/413910

Engelska The Guardian är mer positiv och skriver att "filmen är lättsam, kul och bjuder på gapflabb och bör hitta sin publik". http://www.theguardian.com/film/2013/jan/21/sundance-film-festival-2013-don-jons-addiction
TA



  



  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar