Sidor

torsdag 29 augusti 2013

SONEN FORTSÄTTER ARVET...







Äpplet faller inte långt ifrån trädet...

Förstås inte alltid det är så men i många fall när det handlar om kreativa människor som får barn följer ofta dessa i någon av sina föräldrars fotspår.

I filmens värld finns t ex Francis Coppolas dotter Sofia som började som skådis men sedan gick över till att stå bakom kameran istället.

I bokvärlden kommer jag att tänka på Stephen King och en av hans söner vid namn Joe Hill (eller egentligen heter han något annat, Joe Hill är en psedonym). Hill har redan skrivit flera böcker i farsans anda men står helt klart på egna ben.
Hans nya bok Nos4r2 är en helt magisk och fantastisk skräcksaga som minner om Stephen Kings tidiga mästerverk men som samtidigt har något eget och unikt i stämning och berättarteknik.



Och så har vi då Brandon Cronenberg, som råkar vara son till en viss David Cronenberg, som från att ha startat som en kultförklarad skräck-regissör med förkärlek till kombinationen kropp och maskin, numera gått och blivit lite av en mainstream-regissör. Från provokativa skräckfilmer som Scanners, Flugan och Videodrome till A history of violence, Eastern Promises & kostym-filmen A dangerous method.


Men Brandon, som debuterar som regissör med Antiviral, tar lite grann vid där farsan slutade för att utvecklas och gå vidare som filmskapare (eller om man så vill - bli mainstream & lite tråkigare...).
I extramaterialet till Antiviral berättar Brandon hur han fick idén till filmen. Han blev riktigt sjuk och började fundera på det här med virus och hur man kan bli smittad av en annan människa och vad som händer i kroppen och lite runt det temat.



Antiviral utspelas lite diffust i en dystopisk framtid då kändishysterin är total och har gått så långt att det finns företag som replikerar sjukdomar som tidigare tillhört kändisar och säljer till folk som vill betala. Sid (Caleb Landy Jones) jobbar på en av dessa kliniker och förutom att han ibland skjuter in kändisars virus i sin egen kropp så har han en egen liten verksamhet för att tjäna lite extra vid sidan om på den svarta marknaden.



Antiviral lovar gott, riktigt gott och i större utsträckning än sin pappa David har Brandon ett mycket gott öga för det visuella och estetiska och skapar en mycket udda, intressant och skrämmande framtidsvision om vår tids kändishysteri.



Antiviral är aktuell på dvd & blu-ray.


Göran.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar