Sidor

lördag 3 april 2010

Bullock får betalt för trogen och slitsam tjänst

Johanna Koljonen skriver att Sandra Bullock är en värdig Oscarsvinnare i år (hon vann för bästa kvinnliga huvudroll). Inte så mycket för filmen Blind side, utan för “lång, trogen och slitsam tjänst” ((i krönikan “En särskild plats åt Bullock” i nyhetsmagasinet Fokus,19-25 mars)

Det är en bedrift att Bullock överlevt efter allt bestyr i rollerna i komedier som Two Weeks native (2002) och Miss Secret Agent, menar Koljonen. Sandra Bullock har inte bara fått bära en del hopplösa repliker i filmerna. Hon har dessutom ramlat, snarkat och varit bajsnödig i filmerna.



Och utan att jag hyser värst mycket känslor för Sandra Bullock, så känner jag nu en uns av empati. Inte skulle en Zeta Jones, Aniston eller Sarah Parker ramla eller göra en bajsscen?



Det är frestande att jämföra henne med Meg Ryan. En del verkar avsky henne mer än vintern, och tycker att hon är en katastrof. Det kan jag inte köpa. Ryan har eftertraktad charm, och begåvade med komisk tajming. Bullock har klart ett mindre register. Men klarade sig hyggligt i "sin första avvikande"  roll? I filmen Crash (2004) spelar hon rikemanshustrun Jean Cabot, som 
 utsätts för ett personrån.
TA

Sandra bullocks filmer i urval: Juryn (1996), Nätet (1995), Speed (1994) och Medan du sov (1995)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar