Sidor

söndag 9 maj 2010

Belle and Sebastian kommer till Popaganda




Skotska Belle and Sebastian får symbolisera Indiepopens första ”förälskelse”. Oräkneliga (i synnerhet tjejer, gissar jag) ungdomar har börjat med albumet If you feeling sinister och åkt strax därefter till Emmaboda och sedan är missbruket ett faktum. Det är nu inte långt kvar till att konsumtionen av ”de tyngre indiepop drogerna” (Suede, Blur, Supergrass och Oasis etc.) ska brisera.

Spännande blir det att se bandets nuvarande publik på spelningen under Popaganda, i Stockholm i augusti(DN 6/5). Trackshiten I´m a cuckoo, ifrån början av 00-talet tyder på att Belle and Sebastian har hittat en ”ny” yngre skara. Flera av de äldre fansen har troligtvis ”vuxit upp” och sagt upp sitt ”medlemskap”. Skivorna har sålts på Mickes. Men någon enstaka anhängare får ett ”återfall” i samband med konserten på Popaganda.

Andra plockar fram obehindrat skivorna från lådorna på vinden. Och vi hoppas – lite för mycket - att få återuppleva dylika starka känslor som när man hörde låtar som Just like Dylan in the movies, för första gången.

TA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar