Sidor

fredag 5 februari 2016

Point Break 2.0!

BIO:
POINT BREAK
Action
Sverigepremiär 5 februari 2016
Regi: Ericson Core
Medverkande: Luke Bracey, Edgar Ramirez, Teresa Palmer m fl.
Längd 1 tim 53 min (från 11år)
Betyg: AT AT





Matias Varela från Snabba Cash-filmerna är en av få ljuspunkter i denna remake av Kathryn Bigelows kultklassiker från 1991.
Den har blivit en favvis för många genom sin visuella stil, genom dess adrenalinpumpande berättarstil och inte minst dynamiken mellan huvudpersonerna Keanu Reeves undercover-snut och den surfande och solblekta bankrånaren Bodhi, spelad av Patrick Swayze.

Originalet hade också en väldigt suggestiv, nästan sorgsen och romantisk ton som tillsammans med de effektiva och högpulserande actionscenerna skapade en tät och underhållande, om än mycket testeron-fylld actionrulle.

Luke Bracey och Matias Varela till vänster.



Ericson Cores remake saknar det mesta av originalet. Framförallt en story, här blir skurkarna mer som ett slags miljöterrorister som utför en massa spektakulära stunts världen över för att försöka förena sig med moder jord på något vis. Och för att kunna utföra dessa grejer behöver de ju stålar förstås.


Blir svårt som åskådare att känna så mycket annat än att filmen mest gjorts som en ursäkt för att ett gäng extremsportare får visa vad de kan, som extremsurfing, bergsklättring, flyga nerför ett berg med nån slags dräkt med vingar osv. Visserligen är många scener ganska hisnande just för att man vet att det inte är några specialeffekter inblandade men då kemin och dynamiken mellan Edgar Ramirez Och Luke Bracey, som spelar FBI-agenten Johnny Utah, saknas blir det ganska tomt.

De riktiga Johnny Utah och Bodhi.


Filmen kommer nog gå hem hos den unga actionsugna och extremsport-intresserade publiken, men för alla andra rekommenderas att man ser Bigelows film, eller ser om den.

GS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar