Sidor

måndag 1 februari 2010

Date i New York

Undrar om det bara är jag som tycker kommande komedin Date night med Steve Carell och Tina Fey påminner en hel del om Martin Scorsese's grovt underskattade svarta komedi En natt i New York från 1985? Date night, regisserad av Shawn Levy som bland annat gjort båda Natt på museet- filmerna, handlar om ett gift par som för att piffa upp förhållandet lite ger sig ut i New York natten för lite äventyr och det får de men kanske inte på det sätt de hade tänkt sig...



I Scorseses En natt i New York (After hours) så hamnar Griffin Dunne i en massa trubbel efter en dag på jobbet och det blir ett mycket händelserikt dygn för honom och nya vänskapen Rosanna Arquette.




En annan 80-talare, Into the night i regi av John Landis, rör sig också nästan enbart i nattens våld, Jeff Goldblum kan inte sova och ger sig ut i Los Angeles nattetid där han bland annat träffar Michelle Pfeiffer och David Bowie som skurk. En film som nästan borde ha nåt slags rekord i cameos och kända biroller, man får inte blinka för mycket för då missar man alla kända personer och skådisar som passerar revy.



Date night har premiär först i april, men jag börjar redan få lite abstinens...

Göran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar