Sidor

tisdag 19 januari 2010

Svårt att Simma lugnt!


Har precis kollat klart på den sjunde säsongen av Larry Davids geniala tv-serie Curb your enthusiasm eller Simma lugnt, Larry som den heter här i Sverige och snacka om mumma för alla fans av Seinfeld! Den berömda återföreningen med det gamla gänget (Jerry, Elaine, Kramer och George) är ren gåshud och förutom att denna säsong är den bästa och den mest händelserika och jobbigaste att se så är det självklart så att det mest geniala och mest fantastiska med den är att man efter 11 år åter få se Seinfeld- gänget in action!

De spelar både sig själva och karaktärerna när de ska spela in avsnittet och när man väl ser de sitta på Monk's café igen eller när de är i Jerrys våning så känns det nästan som om tiden stått still.
Anledningen till att David går med på en återförening (för han är väldigt anti först) är att han ser en chans att få tillbaka sin ex-fru, Cheryl och kommer på att om han castar henne i serien så kanske han kan vinna tillbaka henne. Serien är briljant i sin lite mockumentära stil och framförallt är den så oförutsägbar och jobbig (på ett positivt sätt) att man inte kan slita sig från den. Och idén till själva återföreningsavsnittet med Seinfeld är också så pass bra att man tror och hoppas det finns ett helt inspelat avsnitt (det känns som om det borde göra det) som kanske dyker upp som bonusmaterial på dvd-utgåvan eller i nåt annat sammanhang.
Kanske till en nyutgivning av alla Seinfeld avsnitt?

Och man kan inte heller låta bli att tänka på om alla inblandade fick blodad tand och beslutar sig för att göra en ny omgång av Seinfeld... Säger bara - Giddy up!

Göran Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar