Sidor

söndag 3 januari 2016

Självständig och tuff prinsessa

Läser Erika Hallhagens text "George Lucas är en sadist"
http://www.svd.se/george-lucas-ar-en-sadist

som handlar om Carrie Fisher, vår allas prinsessan Leia (svd kultur söndag 13 dec 2015). Det är en personlig text där Hallhagen börjar med och minnas tillbaka till barndomen då hon fick vara med och leka med killarna med Star Wars figurer. Leia eller Carrie Fisher blev hennes barndomsidol.
Hallhagen känner att hon vill återupprätta sin idols heder efter flera års skandalrubriker, inte minst om Star Wars-stjärnans drogmissbruk. Men det visar sig enligt Hallhagen att Carrie Fisher klara sig och stå på egna ben. Det berättas om hur hon med hjälp av humor klarar sig och stå ut i en ensam och svår hanterlig värld.



 Hennes metall bikini utstyrsel från Jedins återkomst (1983) har blivit lika omtalat som hennes flätor , "hörlursfrisyr" från Stjärnornas krig (1977). Frisyren hatade hon , det sägs att den tog nämligen 2 timmar och förberedda och Fisher fick komma till inspelningen , fem på morgonen....


Hon kommer även undan med en brutal uppriktighet. George Lucas ser tydligen alltid skräckslagen ut vid varje prisutdelning då hon ska presentera honom. Hon  hälsar gärna honom genom och berätta att han inte lät henne ha bh under klänningar med motiveringen att det inte finns underkläder i rymden.
Skämtar gör hon varför hon över 50 inte tackar nej till och medverkan i den nya filmen: "George Lucas är en sadist. Men som varje utnyttjat barn som tvingats bära en metallbikini och med risk för sitt eget liv kedjats fast vid en gigantiskt snigel, kommer jag bara tillbaka efter mer".
TA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar