Sidor

tisdag 17 november 2015

Övernattningen

THE OVERNIGHT
Amerikansk komedi från 2015
Regi: Patrick Brice

STOCKHOLM FILMFESTIVAL 2015
Sektion/ American independents
www.stockholmfilmfestival.se





En liten komisk pärla som skulle kunna gå under devisen Underbart är kort! Den har en sympatisk speltid på 79 minuter som i det här fallet är perfekt. Som ett komiskt kammarspel där vi följer två par som är på middag hos det ena paret i Los Angeles och det som skulle bli en anspråkslös middagsbjudning förvandlas snart till en helkväll och natt med poolparty och nakendans. Och en massa mer eller mindre intellektuellt snack, varvat med en del flummigare diskussioner påverkat av alkohol och diverse andra droger...
En bagatell men en mycket underhållande och välspelad sådan. Jason Schwartzman är alltid bra, även om hans karaktär här är på gränsen till för mycket, men han lyckas balansera rätt hela tiden. Behållningen står dock paret som är i fokus för, spelade av Adam Scott och Taylor Shilling (Orange is the new black). Nyinflyttade från New York med ett litet barn känner de sig helt lost, deras sociala liv är helt obefintligt, tills de en dag i parken blir inbjudna till middag av framfusige Kurt (Schwartzman).

Det blir en natt som kommer förändra deras liv. På många sätt.
Ibland rolig på ett jobbigt sätt, ni vet typ The Office eller Simma lugnt, Larry, och ibland gapskratts-rolig. Hela tiden sevärd.

GS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar