Sidor

söndag 20 mars 2016

Det är en fröjd och se Inside actor´s studio på SVTs Kunskapskanalen (19/3) , det må så vara att programmen har några år på nacken (från 2010).
Skådespelaren James Franco ger ett avslappnat intryck. Hans lillebror sitter i publiken och det skojas friskt mellan bröderna. Franco redovisar sin judisk-ryska och svenska bakgrund. Han drömde tidigt om och få bli skådespelare. Väggarna i pojkrummet präglades av bilder på Hollywood-stjärnor som Johnny Depp och River Phoneix.

Det avslöjas att det var Leslie Mann som lät övertala sin make och regissören Judd Apatow att faktiskt satsa på Franco i serien Geeks and freeks (1999-2000).

Det var så när att han gick miste om rollen i 127 timmar (2010). En roll som gav honom en Oscars-nominering. Regissören Danny Boyle (Trainspotting) tyckte inte James Franco gav något förtroendegivande intryck under deras förste möte. Boyle lär ha till och med tyckt att Franco verkade "hög" på något sätt, vilket gjorde honom opassande. Franco själv säger att han bara vara lugnet själv, något som han också brukar normalt vara.
Franco stod på sig och kontaktade Boyle och bad om att ses igen. Och så blev det, och resten är ju historia.
Actionscenerna från Spindelmannen-filmerna (2002-2007) var som han säger "inga höjdare att göra".
Intervjun avslutas med att han erkänner att klyschan stämmer om lycka. Vägen till lycka går genom och hjälpa andra och släppa sitt eget ego. http://www.svtplay.se/video/1829161/actors-studio/james-franco
TA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar