Sidor

torsdag 31 mars 2016

Sofia Coppola gör remake på Clintan-film!

 



Idag nåddes vi av nyheten att Sofia Coppola, regissören till filmer som Lost in Translation, Marie Antoinette och The Bling Ring med mera, planerar att göra en ny version av 1971 års västern-drama The Beguiled eller som den hette på svenska Korpral McB - anmäl saknad. Clint Eastwood spelade huvudrollen i Don Siegels film (ett par år senare skulle de samarbeta igen i den betydligt mer framgångsrika Dirty Harry) som utspelades under amerikanska inbördeskriget.



Vem som ska spela Clintans roll verkar inte helt klart ännu, men rollistan kommer bestå av namn som Nicole Kidman, Kirsten Dunst och Elle Fanning. Soldaten, en nordstatare, skadas under kriget och hamnar på ett flickpensionat i sydstaterna där han tas om hand i hemlighet av kvinnorna.

Geraldine Page pysslar om Clintan.

Tydligen var det på gång att Coppola, vars senaste film var nutidsdramat The Bling Ring (2013), om man inte räknar Netflix-specialen A very Murray Christmas (2015), skulle ta sig an en live-action-version av Den lilla sjöjungfrun. Men nu ser det alltså ut som om hennes nästa projekt blir The Beguiled och då hennes första kostymfilm sedan Marie Antoinette (2006).
Vi på Allvarligt talat film längtar redan!

GS.
 
 
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar