Sidor

torsdag 31 mars 2016

Ibland undrar man hur duktiga skådespelare kan fullständigt välja "fel" filmer. Hur kommer det sig att rutinerade och stabila skådisar som i det här fallet Tommy Lee Jones kan göra en film som Man of the house (2005)?
Det blir nästan som man börjar tvivla på dennes omdöme och smak.

Man of the house är lika löjeväckande som intrig-beskrivningen. Lee Jones spelar en stenhård Texas ranger som skall skydda mords-vittnen , några spralliga och snygga heja-klacks-tjejer.
Det ska naturligtvis ses för vad det är , en okomplicerad komedi , men vad är det värt, när skämten inte är särskilt roliga? Och när allt är så dumt och saknar helt finess och charm.

Favoriten Kelli Garner (Lars and the real girl) syns här i en tidig roll som heja-klacks-ledaren Barb , som har ett gott öga för "träbocken" och fadersgestalten som beskyddar dem. Men inte ens hon förmår att faktiskt rädda den här filmen från och kapsejsa.


Det blir förnedrande och se Annie Archer (Patrioter, Short cuts) och scenerna hon har ihop med Tommy Lee Jones. När dem stöter ihop med varandra på snabbköpet, blir det nästan outhärdligt. Så dumt, korkat och plumpt. Helt osannolikt dåligt.

Och sedan när paret skall dejta, orkar jag inte mer. Nog för att det är en komedi av det lättsammare slaget, men hur kommer det sig att en stenhård Texas ranger mjuknar upp på några scener och får för sig och dejta och helt släppa fokus på sitt jobb för ett tag? Och det visar sig att han är socialt handikappad. Han behöver hjälp hur man han ska lämna över blommorna till Archer, Dem unga tjejerna måste säga till honom NÄR han ska öppna vinflaskan. Och det verkar även helt främmande för honom och ge komplimanger till sin dejt.
TA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar