Sidor

onsdag 16 november 2016

Smart och finurlig dramakomedi

BETWEEN US amerikansk film av Rafael Palacio Illingworth
Medverkande: Olivia Thirlby, Ben Feldman, Adam Goldberg, Analeigh Tipton,
Peter Bogdanovich, Lesley Ann Warren m fl.
Sektion: American Independents
Speltid: 100 min
Betyg: AT AT AT AT

Hipster-paret Henry (Feldman) och Diane (Thirlby från Juno) är 30 plussare som har varit tillsammans länge. De lever och verkar i Los Angeles. Hon jobbar inom konstgalleribranschen och Han är filmregissör.
De funderar på och köpa en ny lägenhet. Men de har svårt och bestämma sig.
Det ligger ett stort moln över deras Kärlek....
Vad ska vi vara för slags par? Vilka vill vi vara? är frågor som de bägge brottas med. Måste vi ha barn som alla andra? Måste varje par gifta sig? Hur ska vi göra?

Vad som ser ut och bara vara ett lägenhetsbråk ,visar sig vara något annat. Diane och Henry har tappat gnistan i sitt förhållande.


Diane flirtar med en arbetskollega. Henry blir mer än bara smickrad när ett kvinnligt fan (Analeigh Tipton) deklarerar sin beundran för hans nya film. Är det här slutet på Diane och Henrys liv tillsammans?

Between Us är Rafael Palacio Illingworths andra långfilm. Det är en finurlig, smart och småtrevlig dramakomedi om den där fasen som alla par -  förr eller senare - måste gå igenom. Det är intressant och se hur paret tacklar problemen och iaktta könsrollerna. Tacklar dem egentligen problemen?

"Den där glada tjejen som ville ligga med mig hela tiden i början då vi träffades finns fortfarande kvar i dig. Men hon är inte för mig, längre. Jag vill ju det. Men jag vet att hon finns bara till för någon annan. Och det smärtar", säger Henry till sin sambo och flickvän Diane.

Han själv har slutat lyssna på henne och drar väldigt förhastade slutsatser. Det är faktiskt en bedrift att han kan hålla nere sina impulser. Men det måste samtidigt vara jobbigt för Diane....

Hög charmfaktor i den här filmen om tinder-generationen, med en rad härliga biroller av inte mindre än Peter Bogdanovich, Adam Goldberg och favoriten Analeigh Tipton. TA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar